Polski Związek Emerytów Rencistów i Inwalidów - Kwilcz
Menu P.Z.E.R. i I.
Sprawozdania
Statut P.Z.E.R. i I.
Kontakt
Powstanie Koła
Historia
Uroczystości
Odznaczenia, dyplomy
Galeria zdjęć
Prace ręczne
Kącik kulinarny
Zupy
Dania mięsne
Wyroby cukiernicze
Inne
Biszkopt przekładany masą serową

Biszkopt:
  • 7 - jaj.
  • ¾ mąki tortowej.
  • ¾ szklanki mąki ziemniaczanej.
  • 7,5 - łyżki cukru.
  • 2 - łyżki proszku do pieczenia.
Masa serowa:
  • 0,5 kg sera zmielonego.
  • ¾ - szklanki cukru pudru.
  • Rodzynki.
  • Olejek cytrynowy.
  • 1 - kostka Kasi lub masła.
  • 2 - galaretki cytrynowe.
Przygotowanie:
  • Biszkopt:
    • Białko z solą ubić mikserem.
    • Dodać żółtka , mąkę ziemniaczaną z proszkiem. Piec w temperaturze 180º C.
  • Masa serowa:
    • Masło rozetrzeć z cukrem, dodać żółtka, po trochu zmielonego sera. Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Ucierać aż masa będzie pulchna. Przełożyć biszkopt. Posypać cukrem pudrem.

   
27 Grudzień 2024r. Piątek
Imieniny obchodzą: Żaneta, Jan, Maksym

Copyright © 2011 P.Z.E.R. i I Kwilcz. All Rights Reserved.
00:00:00