|
Biszkopt przekładany masą serową |
|
|
Biszkopt:
- 7 - jaj.
- ¾ mąki tortowej.
- ¾ szklanki mąki ziemniaczanej.
- 7,5 - łyżki cukru.
- 2 - łyżki proszku do pieczenia.
Masa serowa:
- 0,5 kg sera zmielonego.
- ¾ - szklanki cukru pudru.
- Rodzynki.
- Olejek cytrynowy.
- 1 - kostka Kasi lub masła.
- 2 - galaretki cytrynowe.
Przygotowanie:
Biszkopt:
- Białko z solą ubić mikserem.
- Dodać żółtka , mąkę ziemniaczaną z proszkiem. Piec w temperaturze 180º C.
Masa serowa:
- Masło rozetrzeć z cukrem, dodać żółtka, po trochu zmielonego sera. Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Ucierać aż masa będzie pulchna. Przełożyć biszkopt. Posypać cukrem pudrem.
|
|
|