Ciasto kruche:
- 1 - kostka margaryny roślinnej 250 g.
- 2 - jajka.
- 3 - łyżki miodu sztucznego.
- 2 - łyżki sody.
- 1 - szklanka cukru pudru.
- 0,5 kg mąki.
Krem:
- 1 - szklanka mleka.
- ¾ - szklanki zwykłego cukru.
- 1 - cukier waniliowy.
Rozczyn:
- 1/3 szklanki mleka.
- 2 - łyżki czubate mąki.
- 2 - łyżki czubate mąki ziemniaczanej.
Krem Kakaowy:
- ¼ część margaryny.
- 2 - łyżki wody przegotowanej.
- 3 - łyżki cukru pudru.
- 2 - łyżki kakao.
Przygotowanie:
- Przygotowanie ciasta kruchego. Zarobić na jednolitą gładką masę podzielić na trzy części. Dobrze wysmarować blachy Każdą część ciasta rozłożyć na wysmarowane blach. Piec przez 15 minut w temperaturze 200º C. Wyłożyć na stolnicę lub papier do ostygnięcia.
Przygotowanie kremu:
- Wymieszać wszystkie składniki i przegotować. Zostawić do ostygnięcia.
Przygotowanie rozczynu:
- Mleko zagotować. Wymieszać składniki rozczynu, ostudzić. Wymieszać z kremem.
- Przygotować 25 - dag masła, dodając łyżką krem miksować do gęstości.
-
Układanie warstw:
- Na I część placka kładziemy stopniowo, mus jabłkowy, powidła, i wcześniej przygotowany krem.
Drugą warstwie robimy tak samo jak pierwszą.
Przygotowanie kremu kakaowego:
- Wszystkie składniki rozprowadzić na ciepło nie gotować.
- Trzecia warstwa placka.
- Rozprowadzamy przygotowany krem kakaowy.